På Nutram Pet Products är ditt husdjurs hälsa mycket viktig. Därför följer vi modern näringslära och använder ingredienser av bästa kvalitet. Rätt sammansättning av kost, i kombination med ingredienser av högsta kvalitet, bidrar till husdjurens goda hälsa och välbefinnande.
De flesta av våra produkter är kycklinbaserade, men vi har även lamm i vårt sortiment. Vi använder endast kyckling av högsta kvalitet samt kycklingmjöl och kycklingfett från våra egna, statligt inspekterade fabriker.
Våra anställda närings- och kvalitetsexperter är alla hängivna sitt arbete. Deras uppgift är att förse våra älskade husdjur med väl sammansatt och balanserat foder för optimal hälsa.
 

Super Premium-foder

Nutram är klassat som ett Super Premium-foder. Vårt hund- och kattfoder tillverkas i vår egen fabrik i Beamsville, Ontario, Kanada. Nutram är enda kategori 3 i hela Nord Amerika. Detta i korthet innebär att vi använder endast ingredienser som är klassade som människoföda.
Fördel Nutram
 
Vi använder kycklingmjöl och ris som huvudingredienser i våra produkter. Vi använder inte spannmål, nöt- eller oxkött, sojabönor, bioprodukter av något slag, färgämnen eller utfyllnad, GMO (Genetiskt modifierade organismer), kemiska tillsatser eller konstgjorda tillsatser.
Våra produkter är alla till 100 % naturligt konserverade och till 100 % kanadensiska.
 

Näringsfördelar

Samtliga Nutrams produkter innehåller vitamin C, omega-3 och omega-6 som standard. Våra foder innehåller dessutom linfrögroddar med höga halter av omega-3. Det gör bl.a. att djuret får en vacker, glänsande päls.

Beredning och tillverkning av maten görs i mindre mängder. På så sätt säkerställer vi att maten alltid är färsk. Nutram Pet Products har inget lager eller någon lagerhållning. All tillverkning sker efter beställning.

Vitaminer och aminosyror

I våra produkter finns välbalanserade vitaminer och aminosyror som gör att djuret kan tillgodogöra sig energin snabbare och lättare.

Minst 87 % av födoämnena i samtliga Nutrams hund- och kattprodukter kan absorberas av kroppen. Det innebär bl.a. att du får mindre avföring att plocka upp.

Vi tar vårt ansvar!

Nutram Pet Products är ett privat- och familjeägt kanadensiskt företag som startades1993. Det är ett dotterbolag till Maple Lodge Farms Ltd, som är Kanadas största privatägda kycklingproducent. De har försett kanadensarna med kyckling sedan starten 1935 och har därmed kommit att bli något av ”Kanadas kycklingexperter”.

Till skillnad från många länder har man i Kanada samma regler för tillverkning och kontroll för hund- och kattmat som för livsmedel. Det innebär mycket höga krav på tillverkning av hund- och kattfoder.

MiljöNutram Sverige är ansluten till REPA och bidrar därmed till en renare miljö.

Symbol för gröna punkten

Regler och standarder

På Nutram följer vi regler, standarder och föreskrifter enligt HACCP, ISO9000:2001, CFIA (CD04 Plant Approval), USDA/APHIS, AAFCO. Vi följer även EU-bestämmelsen enligt paragraf 1774/2002 och riktlinjer från Jordbruksverket.